+30 694 82 37 977 contact@ecoblueberries.com

Η παρασκευή των αλειμμάτων μύρτιλου, μπορεί να γίνει μέσα σε λίγη ώρα, είναι αρκετά απλή συνταγή και ευχάριστη διαδικασία.Τα αλείμματα μύρτιλου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα συνήθως για το πρωινό γεύμα.

Ακολουθήστε αυτή την απλή συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας αλείμματα μύρτιλου στο σπίτι σας.

Υλικά:

1 κιλό φρέσκα μύρτιλα
6 κουταλιές σούπας φυσικό γλυκαντικό, όπως για παράδειγμα είναι το μέλι, το σιρόπι αγαύης, το σιρόπι σφενδάμου και ζάχαρη καρύδας ή 600gr κλασική λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό περίπου 150gr
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες:

Πλύνετε καλά με άφθονο νερό τα μύρτιλα. Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τα μύρτιλα, το φυσικό γλυκαντικό της αρεσκείας σας, ή τη λευκή ζάχαρη και το νερό και ανακατέψτε καλά να αναμειχθούν για 10-15 λεπτά, ώστε τα μύρτιλα να αποδώσουν το υγρό τους.Βάλτε το κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά και ανακατεύεται συνέχεια, μέχρι να βράσει το μείγμα.Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια με ένα σουρωτήρι χειρός και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 20-30 λεπτά.Όταν έχει πήξει το μεταφέρετε σε ένα βάζο και το αφήνετε να κρούσει.

Τα σπιτικά αλείμματα μύρτιλου μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους!

Ορισμένοι από αυτούς είναι:

Προσθέστε το σπιτικό άλειμμα μύρτιλου, στο μείγμα από τις σπιτικές μπάρες δημητριακών,για να δώσει μια έξτρα φρουτένια γεύση στο αγαπημένο σας σνακ.
Στο πρωινό yogurt bowl, με την πλούσια και γλυκιά γεύση του μύρτιλου, θα απογείωση το αγαπημένο σας πρωινό γεύμα!Στα σπιτικά πανκέικ ως επικάλυψη, για να θα δώσει μια ντελικάτη γεύση στο αγαπημένο σας γλύκισμα!

Τέλος μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλείφοντας τα στο ψωμί για πρωινό, ως γαρνιτούρα στο παγωτό, για μια γλυκιά και νόστιμη εμπειρία γεύσης. Είναι ο τέλειος τρόπος να προσθέσετε φυσική γλυκύτητα στη διατροφή σας.
Αυτοί είναι μόνο μερικοί τρόποι να απολαύσεις το σπιτικό άλειμμα μυρτιλου!
Καλή σας απόλαυση!
Προμηθευτείτε τα βιολογικά μας φρέσκα μύρτιλα.

 

0
To καλάθι σας
  • No products in the cart.