+30 694 82 37 977 contact@ecoblueberries.com

Σπιτική Blueberry Pie με βιολογικά κατεψυγμένα μύρτιλα

Ακούγεται τόσο νόστημη όσο είναι, και αυτό σας το λέμε με σιγουριά! Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας την συνταγή 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐏𝐢𝐞, δηλαδή μια γλυκιά πίτα μύρτιλων. Θα χρησιμοποιήσουμε βιολογικά κατεψυγμένα μύρτιλα παραγωγής μας 𝐄𝐂𝐎𝐁𝐥𝐮𝐞𝐛𝐞𝐫𝐫𝐢𝐞𝐬 – 𝐀𝐠𝐫𝐨𝐝𝐞𝐥𝐢, για να είμαστε σίγουροι τόσο για την ποιότητα όσο και για την γεύση. Είναι μια συνταγή που θα ξετρελάνει κάθε ουρανίσκο και η εκτέλεση της είναι απλή.

Υλικά:

Για την πίτα:
𝟐 και 𝟏/𝟐 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
𝟐 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
𝟏 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
𝟏 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
𝟏/𝟐 φλιτζάνι παγωμένο νερό

Για την γέμιση:
𝟔 φλιτζάνια μύρτιλα
𝟐/𝟑 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
𝟏/𝟒 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
𝟐 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
𝟏/𝟒 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
𝟐 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
𝟏 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
𝟏 κουταλιά της σούπας κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
Μίγμα αυγών: 𝟏 μεγάλο αυγό χτυπημένο με 𝟏 κουταλιά της σούπας γάλα

Εκτέλεση Συνταγής:

Για να φτιάξουμε την γέμιση ανακατεύουμε τα μύρτιλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το άμυλο καλαμποκιού, την κανέλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού μαζί, σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να μην είναι πλέον στεγνό το μίγμα. Αν χρειάζεται σκάμε μερικά μύρτιλα. Έπειτα, αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη. Θυμόμαστε ότι, η γέμιση μπορεί να καλυφθεί και να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 𝟐𝟒 ώρες εάν χρειάζεται.

Για να φτιάξουμε την ζύμη μας, ρίχνουμε όλα τα ξηρά υλικά και ανακατέβουμε. Έπειτα, κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και τους προσθέτουμε στο μείγμα. Χρησιμοποιούμε μίξερ για να δημιουργήσουμε σταδιακά το ζυμάρι μας. Στην συνέχεια, προσθέστε λίγο-λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η ζύμη. Θα πρέπει να την αισθανόμαστε παχύρρευστη και ελάχιστα υγρή. (Είναι φυσιολογικό και θέλουμε να υπάρχουν σβόλοι από βούτυρο)
Τέλος, αφού πλάσουμε ομοιόμορφα τη ζύμη, την κόβουμε στη μέση και δημιουργούμε 𝟐 μικρότερα κομμάτια ζύμης. Τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη ξεχωριστά και τα τοποθετούμε για 𝟐 ώρες στο ψυγείο.

Όταν φτάσει η ώρα, αφαιρούμε την ζελατίνα και προετοιμάζουμε την επιφάνεια που θα πλάσουμε, πασπαλίζοντας με αλεύρη. Αρχίζουμε και πιέζουμε απαλά με τον πλάστη στη ζύμη ξεκινώντας από το κέντρο της, προς όλες τις κατευθύνσεις. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και στα 𝟐 κομμάτια ζύμης.

Στην συνέχεια, τοποθετούμε το ένα φύλλο ζύμης στο ταψί μας και πιέζουμε ελαφρώς στα τοιχώματά του. Προσθέτουμε την γέμιση μύρτιλων που έχουμε προετοιμάσει. Έξτρα συμβουλή για πλούσια γεύση, ρίχνουμε λίγα κομματάκια βούτυρο σε όλη την έκταση της γέμισης.
Μετά, κόβουμε σε λωρίδες το δεύτερο κομμάτι ζύμης, προκειμένου να καλύψουμε το ταψί από το πάνω μέρος, δημιουργώντας ένα πλέγμα. Αφήνουμε τον φούρνο να προθερμανθει στους 𝟐𝟎𝟎°𝐂, όσο εμείς αλείφουμε το πλέγμα με το μίγμα αυγών.

Ψήνουμε την πίτα στους 𝟐𝟏𝟎°𝐂 για 𝟐𝟓 λεπτά, ενώ έπειτα το κατεβάζουμε στους 𝟏𝟗𝟎°𝐂. Ελέγχουμε το χρώμα της και τοποθετούμε αλουμινόχαρτο στις άκρες ή όπου χρειάζεται για να μην μαυρίσουν υπερβολικά. Τέλος, ολοκληρώνουμε το ψήσιμο της πίτας μέχρι να φουσκώσει για 𝟒𝟎-𝟓𝟎 λεπτά ακόμη. Πιο συγκεκριμένα, όταν η εσωτερική θερμοκρασία της πίτας φτάσει στους 𝟗𝟑°𝐂 τότε θα είναι έτοιμη. (είναι εύκολο να ελεγχθεί με θερμόμετρο ψησίματος)

Είναι σημαντικό να αφήσουμε για τουλάχιστον 𝟒 ώρες το ταψί, σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί η γέμιση της πίτας συνεχίζει να στήνεται καθώς κρυώνει.

Η συγκεκριμένη πίτα μύρτιλων είναι πεντανόστιμη, χαρίζει έντονη γεύση και μοναδική υφή. Το αποτέλεσμα; Να ζητήσεις και άλλο κομμάτι! Καλή απόλαυση λοιπόν!

Προμηθευτείτε τα Βιολογικά Κατεψυγμένα Μύρτιλα .

0
To καλάθι σας
  • No products in the cart.