+30 694 82 37 977 contact@ecoblueberries.com

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν τα ωφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό τα μούρα γι’ αυτό και όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να τα εντάξουν στην διατροφή τους. Πρόκειται για φρούτα τα οποία είναι χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες αλλά έχουν υψηλή συγκέντρωση φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, για τα οποία μάλιστα έχει υποστηριχθεί ότι είναι από τα φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. 

Αυτόν τον μικρό διατροφικό θησαυρό τον βρίσκουμε πολύ εύκολα το καλοκαίρι οπότε και μπορούμε να το προσθέσουμε σε ροφήματα, σαλάτες και γλυκίσματα ενώ πολύ εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε και σπιτικά υγιεινά παγωτά. Το φθινόπωρο και το χειμώνα όμως η εύρεση φρέσκων μούρων είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση, γι’ αυτό και συχνά οι άνθρωποι καταφεύγουν στην αγορά κατεψυγμένων. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν ενδοιασμούς ως προς τα θρεπτικά συστατικά των κατεψυγμένων μούρων και κατά πόσο αυτά αποτελούν μία καλή και υγιεινή εναλλακτική των φρέσκων. Οι υπάρχουσες έρευνες φαίνεται να ρίχνουν αρκετό φως στην συγκεκριμένη προβληματική υποστηρίζοντας μάλιστα πως η κατανάλωση κατεψυγμένων φρούτων, εφόσον η διαδικασία κατάψυξης τους έχει γίνει με το σωστό τρόπο, είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό. Μια κούπα κατεψυγμένων μούρων έχει λιγότερες από 79 θερμίδες και περίπου 1 γραμμάριο λιπαρών. Σαφώς αυτά τα στοιχεία αφορούν άγλυκα μούρα στα οποία δεν έχει προστεθεί καθόλου ζάχαρη.  

Η διατροφική αξία των κατεψυγμένων μούρων 

Μια κούπα κατεψυγμένων μούρων περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης Κ, περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας. Για όσους δεν γνωρίζουν η βιταμίνη Κ είναι πολύ βοηθητική για τα χτυπήματα αλλά και για την πρόληψη δημιουργίας θρόμβων. 

Επιπλέον περιέχει επαρκή ποσότητα βιταμίνης Β6, μαγνήσιο, σίδηρο, ποτάμιο και φώσφορο. Όλα αυτά τα συστατικά είναι απαραίτητα για την διατήρηση μιας καλής υγείας. Η βιταμίνη C, η οποία υπάρχει σε μεγάλη συγκέντρωση, η βιταμίνη Α και τα φυτοθρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνονται στα μούρα είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από διάφορες ασθένειες. Τα αντιοξειδωτικά αυτά βέβαια συμβάλουν στην συνολικότερη καλή υγεία.

Κάποια από τα οφέλη τους είναι:

  • Η ενίσχυση και η βελτίωση της υγείας των κοκάλων 
  • Βοηθούν στην καταπολέμηση της κακής χοληστερόλης και συμβάλουν στην απώλεια κιλών
  • Βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματος, προλαμβάνουν τις ρυτίδες, καταπολεμούν την ακμή και τα σημάδια γήρανσης ενώ συνολικά προλαμβάνουν τις δερματικές βλάβες που μπορεί να προκληθούν από την σκόνη, την καθημερινή μόλυνση και την ηλιακή ακτινοβολία
  • Συμβάλουν στην πρόληψη καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών ακόμη και κάποιον μορφών καρκίνου, ενώ παράλληλα έρευνες έδειξαν βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία
  • Μειώνουν τις λοιμώξεις και προλαμβάνουν τις χρόνιες παθήσεις όπως η αρθρίτιδα και το Αλτσχάιμερ. 

Σε γενικές γραμμές έρευνες υποστηρίζουν πως τα φρούτα που καταψύχονται μόλις κοπούν από τα φυτά έχουν την ίδια περιεκτικότητα θρεπτικών ουσιών με τα φρέσκα φρούτα, γεγονός ιδιαιτέρως ευχάριστο καθώς με τα κατεψυγμένα φρούτα οι καταναλωτές μπορούν να τα ευχαριστηθούν όλη την χρονιά, ενώ δεν είναι τόσο ευαίσθητα για να χαλάσουν όσο τα φρέσκα. Τέλος, πολύ βασικό είναι το γεγονός πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να καταναλωθούν ακριβώς όπως τα φρέσκα φρούτα, σε όλα τα γεύματα, τα γλυκά ακόμη και σε μάσκες, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Προμηθευτείτε βιολογικά κατεψυγμένα μούρα  εδώ

0