+30 694 82 37 977 contact@ecoblueberries.com

Ακούμε συχνά την λέξη ιπποφαές αλλά λίγοι από εμάς γνωρίζουν τι ακριβώς είναι & σίγουρα κάποιοι θα εύχονται να γνώριζαν νωρίτερα μόλις διαβάσουν το παρακάτω άρθρο….
Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις “ίππος” & “φάος” που σημαίνει λάμψη. Σύμφωνα μάλιστα με την ιστορία, λέγεται ότι κατά την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου τάιζαν με ιπποφαές τα άρρωστα άλογα για να αποκτήσουν δύναμη & λαμπερό τρίχωμα.
Το ιπποφαές λοιπόν είναι ένα φυτό & συγκεκριμένα ένα φυλλοβόλος θάμνος, οι καρποί του οποίου αποτελούν έναν πραγματικό θησαυρό. Οι ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία είναι πολυάριθμες, κάτι που το καθιστά ένα από τα πιο ισχυρά θεραπευτικά φυτά στον κόσμο. Μάλιστα οι Ρώσοι & οι Κινέζοι επιστήμονες αλλά και άλλοι δυτικοί, το συγκαταλέγουν μέσα στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών.
Αυτό που το κάνει τόσο ισχυρό είναι η περιεκτικότητά του σε πάνω από 150 ενεργά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C, D, E και Κ, αλλά & η αφθονία πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, & ισχυρών αντιοξειδωτικών & μετάλλων.

Επιγραμματικά θα κάνουμε μία μικρή μόνο αναφορά σε κάποια από τα οφέλη του θαυματουργού αυτού φυτού για τον οργανισμό για να πάρετε μία μικρή γεύση:

  • Έχει αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική & αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Υποστηρίζει την αναγέννηση του δέρματος & συμβάλλει στη αντιγήρανσή του
  • Υποστηρίζει την σωστή λειτουργία του μυοκαρδίου
  • Προσφέρει τόνωση & ενέργεια

 

Επιπλέον, το ιπποφαές είναι η ιδανική τροφή για τους αθλητές που προπονούνται σκληρά!
Μία από τις ιδιότητές του είναι ότι αναπληρώνει γρήγορα τα  μέταλλα που χάνονται μέσω της εφίδρωσης, τονώνοντας έτσι το μυϊκό και νευρικό σύστημα, καθώς συμβάλει & στην απομάκρυνση του Γαλακτικού Οξέος, το οποίο συσσωρεύεται στους μύες κατά την έντονη άσκηση. Επιπλέον, ενισχύει τις αντοχές του οργανισμού, μειώνοντας παράλληλα το αίσθημα της κούρασης & της καταπόνησης μετά από έντονη άσκηση, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην αύξηση των αθλητικών επιδόσεων.

Αυτά ήταν μερικά από τα κυριότερα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η συστηματική κατανάλωση ιπποφαούς & που πιστεύουμε ότι πρέπει να γνωρίζετε για αρχή….

Βρείτε κατεψυγμένο βιολογικό ιπποφαές ελληνικής παραγωγής εδώ

 

0
To καλάθι σας
  • No products in the cart.